ASYA SEVER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ASYA SEVER

Asya Hayranlarının Yeri
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Tavuk Yahnisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
kotoko
Admin
kotoko


Mesaj Sayısı : 242
Kayıt tarihi : 04/02/11
Yaş : 33
Nerden : İstanbul

Tavuk Yahnisi Empty
MesajKonu: Tavuk Yahnisi   Tavuk Yahnisi EmptySalı Şub. 08, 2011 5:10 pm

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Malzemeler :

1 tavuk (1 kg. 600 gr.)
6 diş sarımsak
4 iri taze soğan başı veya 1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz kore acı biberi*
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
2 orta boy kabak

Yapılışı :

Soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyın. Kabakları yuvarlak, 1,5 cm. kalınlığında doğrayın. Tavuğu orta boy parçalar halinde parçalayın. Bir tavuktan hemen hemen 16 parça kadar çıkar.
Derin bir tencereye, parça tavuk etlerini koyun. Üzerine kabakları, etleri örtecek şekilde dizin. Kabakların üzerine soğanı, sarımsağı, soya sosunu, susam yağını veya sıvıyağı, sirkeyi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 50 dakika, tavuklar çok iyi pişinceye, yani etler kemiklerinden dökülünceye kadar pişirin. Sıcak olarak yanında başlanmış pirinç ile servis yapın.
Toz kore acı biberini hazır olarak bulamazsanız, 1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biberi, yine 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber ile karıştırıp kullanabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://uzakdoguhastasi.hareketforum.info
 
Tavuk Yahnisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Çin Usulu Mısırlı Tavuk

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ASYA SEVER :: Asya Yemekleri :: Güney Kore Yemekleri-
Buraya geçin: