kotoko Admin
Mesaj Sayısı : 242 Kayıt tarihi : 04/02/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
| Konu: Kao Pad Goong C.tesi Şub. 12, 2011 12:05 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzemeler
2 su bardağı Jasmine (yasemin) pirinç 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 2 su bardağı su 2 diş iri sarımsak, incecik kıyılmış 200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş) 1 havuç, küçük boy, haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış 2 yumurta Tuz 4 sap taze soğan (ince, körpe) ince ince doğranmış 1 adet kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış 2 adet yeşil sivri biber, ince ince doğranmış 1 adet kırmızı sivri biber ince ince doğranmış
Yapılışı
Pirinci süzgeç içinde akan suyla iyice yıkayın, ılık suya biraz tuz ekleyip 20-30 dakika bekletin, su ve tuz eklediğiniz tencerede normal pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın. Yumurtaları biraz tuzla çırpın, tercihen yapışmaz yüzeyli wok veya geniş bir tava içinde iyice kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin, bir kesme tahtasına alın, soğutun, ince ince kıyın. Kalan yağı tavaya dökün iyice kızdırın, soğanı, biberleri, sarımsağı bir dakika kadar karıştırarak kavurun. Karidesleri ekleyin, 2 dakika kadar karıştırarak pişirin. Pirinci, havucu ve kıyılmış omleti ekleyin, biraz tuz ilave edin, tüm malzemelerle birlikte 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın, işte servise hazır! | |
|