ASYA SEVER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ASYA SEVER

Asya Hayranlarının Yeri
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Kao Pad Goong

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
kotoko
Admin
kotoko


Mesaj Sayısı : 242
Kayıt tarihi : 04/02/11
Yaş : 33
Nerden : İstanbul

Kao Pad Goong Empty
MesajKonu: Kao Pad Goong   Kao Pad Goong EmptyC.tesi Şub. 12, 2011 12:05 pm


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemeler

2 su bardağı Jasmine (yasemin) pirinç
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 su bardağı su
2 diş iri sarımsak, incecik kıyılmış
200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş)
1 havuç, küçük boy, haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış
2 yumurta
Tuz
4 sap taze soğan (ince, körpe) ince ince doğranmış
1 adet kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış
2 adet yeşil sivri biber, ince ince doğranmış
1 adet kırmızı sivri biber ince ince doğranmış

Yapılışı

Pirinci süzgeç içinde akan suyla iyice yıkayın, ılık suya biraz tuz ekleyip 20-30 dakika bekletin, su ve tuz eklediğiniz tencerede normal pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın.
Yumurtaları biraz tuzla çırpın, tercihen yapışmaz yüzeyli wok veya geniş bir tava içinde iyice kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin, bir kesme tahtasına alın, soğutun, ince ince kıyın.
Kalan yağı tavaya dökün iyice kızdırın, soğanı, biberleri, sarımsağı bir dakika kadar karıştırarak kavurun.
Karidesleri ekleyin, 2 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Pirinci, havucu ve kıyılmış omleti ekleyin, biraz tuz ilave edin, tüm malzemelerle birlikte 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın, işte servise hazır!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://uzakdoguhastasi.hareketforum.info
 
Kao Pad Goong
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ASYA SEVER :: Asya Yemekleri :: Tayvan Yemekleri-
Buraya geçin: